Fredag 15. februar 2019

12 hendingar denne dagen:

Ønsker du å lære mer om hvordan du kan gjøre gode vurderinger i forhold til skred? Da er dette kurset for deg. Vi fordyper oss i snø, veivalg og gruppedynamikk.

Påmeldingsfrist 8.februar. Ta kontakt dersom fristen har gått ut, og du ønsker å delta. 

Beskrivelse av kurset:
NF Alpint grunnkurs skred er en del av NF’s nye utdanningsstige i skredkunnskap. Du kan lese mer om skredstigen her.
Alpint grunnkurs er for deg som kjører offpist, går toppturer og som kjører rando eller telemark! Det blir også arrangert NF grunnkurs skred Nordisk ferdsel for fjellskiløperen som ikke kjører fullt så bratt.

Formålet med kurset er å oppnå en grunnleggende forståelse av fenomenet snøskred, vurdering av terreng, andre forhold som påvirker skredfaren og betydningen av den menneskelige faktor. Kurset fokuserer på tursituasjonen slik at turplanlegging, veivalg og risikoreduserende atferd blir en naturlig del av kurset. Kurset retter seg mot vurdering av skredfare ved lagdelt vintersnø, og deltakerne får en innføring i metoder for å undersøke snødekket og stabilitet. Kurset gir en innføring i kameratredning ved snøskred.

Oppmøtesteder og tidspunkter:
Fredag 15. februar kl 0800 møtes vi pakket og klar på Nygårdstangen (lastebilparkeringen utenfor ADO). Ha en lett dagstursekk med klær + mat og drikke ferdigpakket slik at vi kan dra rett til snøen. Retur søndag kveld i privatbiler. Vi overnatter inne og gjennomfører turer ut fra Bømoen men må regne med noe kjøring fra leiren til turenes startsted. På kvelden evaluerer vi dagen og gjennomfører teoriøkter.

Målgruppe
Dette kurset er relevant for deg som forholder deg til terreng der snøskred kan forekomme, for eksempel i forbindelse med toppturer på ski. Deltagere må stille med telemark- eller randonneski. Deltakerne skal ha grunnferdigheter i vinterfriluftsliv når det gjelder bruk av ski, bekledning, mat og drikke og orientering om vinteren.  

Utstyr: Alle deltakere stiller med spade, søkestang, sender/mottaker (ASSS-prinsippet), grunnleggende førstehjelpsutstyr, liggeunderlag, vindsekk og vinterklær. (Spade og søkestang kan evt lånes av turlaget). Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet.Husk feller.

Overnatting: Vi har leid oss inn på Bømoen militærleir på Voss. 

Mat: Servert middag, frokost, matpakke og termos. Ta med energimat til tur selv. 

Transport: Privat biler fra Bergen fredag kl 08. Retur søndag kveld

Litteratur: Lundberg Nes, Christer (2012): Skikompis. Selja forlag, Førde
Tilleggslitteratur: Landrø, Markus (2007): Skredfare. Fri Flyt, Oslo. Brattlien, K. (2009) Den lille snøskredboka. Fri Flyt, OsloKompendium introduksjonsskred (3x3).

Vilkår: Se generelle vilkår

Pris: Kr 3400 for medlemmer. Kr 4100 kr for ikke-medlemmer. Ungdomsrabatt til medlemmer 16-26 år: 2900 kr. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer kursavgift, overnatting, servert middag, frokost og matpakk, og skikompis boken. Deltakere betaler reiseutgifter selv og gjør opp seg i mellom. 

Kart: Ulvik (1:50 000) Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i Tursenteret i Marken . Rabattert pris for medlemmer.

(kurs)

Spørsmål? Ta kontakt med Bergen og Hordaland Turlag på e-post: bht@dnt.no eller tlf: 55 30 48 50

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

Aktivitet
Tid
15:30
Pris, vaksen
1800,-
Pris, medlem
1100,-
Stad
Oppmøte Esso ved Amfi

Denne helga legg me turen til blant anna Grindaflethytta (https://www.ut.no/hytte/3.1612/) og Syrdalsbreen (1761 moh). Dette området ligg på den mektige Undredalshalvøya som ligg klemd mellom Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden. Trange fjordar, vidt utsyn, høge fjell og lite folk gjer dette området til eit eksotisk reisemål, sommar som vinter. Området byr på eit fantastisk terreng for turar på fjellski frå november til gjerne godt ut i juni.

Ferdigheiter: Det vert stilt krav til at du har høgfjellserfaring, er i solid turform og har gode skiferdigheiter.

Avreise/retur: Oppmøte på Esso på Amfi-senteret seinast kl. 15.30 fredag. Retur frå Fyre typisk kl. 16 på sundagen.

Fredag: Me går frå Fyre (300moh) til Grindaflethytta (1090moh) delvis med hovudlykter, ca. 6 timer og 900 meter total oppstigning. Det er viktig at deltakarane har alt turutstyret klart, slik at me startar å gå rett etter ankomst Fyre. Det er og viktig at deltakarane har ete godt på førehand, då det berre vert korte pausar på veg oppover.

Laurdag: Me står tidleg opp og legg kursen mot Syrdalsbreen. Dagsmarsj på ca. 10 timar og 1200 m total oppstigning.

Sundag: Me ser ruta an til Fyre etter været. Eit alternativ kan vera via Ramsøynuten eller Kaldanuten.

Mat: Deltakarane ordnar brødmat og turgodt sjølve. Turleiar handlar inn middag middag til laurdag og sundag. På laurdagen bør ein ha med seg minst 2 liter drikke.

Utstyr: Det er viktig å pakka lett, utan at dette går utover sikkerheita. Fjellski (toppturutstyr er ikkje eigna på grunn av lange distansar) kart/kompass, skredsøkjar, spade, søkjestang, lett sovepose/lakenpose, lette innesko/tøflar, hovudlykt med gode batteri, skismurning, dunjakke (dersom du har) korte eller lange skifellar. Turleiar fordeler kven som tek med liggjeunderlag og vindsekk.

Deltakaravgift dekker utgifter til overnatting, transport og felles mat. I tillegg kjem deltakaravgift for å dekkja reise- og overnattingsutgifter til turleiar. Overnatting 275 kr for DNT medlemmar og 390 kr for ikkje medlemmar per natt.

Påmelding på internett, legg inn kommentar om du kan køyra eller ikkje. Spørsmål kan stillast til turleiar Frode Atterås, telefon 92 40 76 88.

Foto: Frode Atterås

 

Kino
Tid
16:30 - 18:59
Pris, vaksen
120,-
Stad
Voss kulturhus
Sal
Panoramasal
Arrangør

When Alita awakens with no memory of who she is in a future world she does not recognize, she is taken in by Ido, a compassionate doctor who realizes that somewhere in this abandoned cyborg shell is the heart and soul of a young woman with an extraordinary past.

15.februar inviterer Store Ringheim til festmiddag og intimkonsert med Claudia Scott. Dørene opnar 16.30 og middag byrjar kl 17.00. Det vert servert ein fira rettars festmeny av vintersesongens smakar. Mykje godt vart hausta inn i haust, og vert klargjort til denne kvelden. Claudia Scott kjem på scenen kl 19.00- 20.00. Dette vert ein kosleg kveld med nydeleg musikk og deilig mat.

Kino
Tid
16:30 - 18:43
Pris, vaksen
100,-
Pris, born
100,-
Stad
Voss kulturhus
Sal
Kultursal
Arrangør

It's been five years since everything was awesome and the citizens are facing a huge new threat: LEGO DUPLO® invaders from outer space, wrecking everything faster than they can rebuild.

Kino
Tid
16:40 - 18:51
Pris, vaksen
110,-
Pris, born
110,-
Stad
Voss kulturhus
Sal
Digitalsal
Arrangør

Fortsettelsen på eventyret til Hikken og dragen hans, Tannløs. Hikken er blitt sjef for stammen, og har fullført drømmen sin om å lage et lite samfunn der drager og mennesker kan leve sammen side om side. Men farer truer landsbyen deres, og Hikken og resten av dragetrenerne blir tvunget til å sette kursen mot et nytt hjem. Da han var liten, fortalte faren hans historier om en myteomspunnen, hemmelig verden hvor dragene bor, og Hikken bestemmer seg for å finne ut av om dette stedet faktisk eksisterer.

Kino
Tid
18:55 - 21:13
Pris, vaksen
120,-
Stad
Voss kulturhus
Sal
Digitalsal
Arrangør

Frida is different. Self chosen different. Marius, on the other hand is the most perfect boy in class, and likes to show off. When they have to work together at school, it's the start of a turbulent and challenging relationship. Generation Achievement meets impossible love.

Kino
Tid
19:15 - 21:47
Stad
Voss kulturhus
Sal
Panoramasal
Arrangør

Dette er historien om verdens største polfarer, men også om en fascinerende privatperson. Om nødvendig løy han og bedro sine nærmeste for å oppnå det han ville, og som en konsekvens lyktes han profesjonelt, men betalt en høy pris som menneske. Roald Amundsens største støttespiller i mer en tjue år var broren Leon, som alltid kom i skyggen av Roald. Når Roald gikk for langt var det broren som fikk regningen. Likevel ble Leon nullet i Roalds selvbiografi og døde uten anerkjennelse. Gjennom filmen om Roald vil også Leons historie bli fortalt og satt i kontekst.

Kino
Tid
19:15 - 21:46
Pris, vaksen
130,-
Stad
Voss kulturhus
Sal
Kultursal
Arrangør

Dette er historien om verdens største polfarer, men også om en fascinerende privatperson. Om nødvendig løy han og bedro sine nærmeste for å oppnå det han ville, og som en konsekvens lyktes han profesjonelt, men betalt en høy pris som menneske. Roald Amundsens største støttespiller i mer en tjue år var broren Leon, som alltid kom i skyggen av Roald. Når Roald gikk for langt var det broren som fikk regningen. Likevel ble Leon nullet i Roalds selvbiografi og døde uten anerkjennelse. Gjennom filmen om Roald vil også Leons historie bli fortalt og satt i kontekst.

Da er det tid for tredje Buskspel! Og me får den glimrande gjengen frå Ulvik, ReHarvest, på besøk!

REHARVEST
ReHarvest gjendiktar albumet Harvest og meir materiale av Neil Young og andre artistar til vår tid, vårt språk og vårt landskap. På Tre Brør blir det også buskspel i den forstand at bandet vil prøva ut litt materiale dei ikkje har spelt for folk før.

ReHarvest hadde sin fyrste konsert på Olav H. Hauge-senteret i Ulvik under Sidersleppet i mai 2015, då ein måtte skipa til ekstrakonsert for å møta billettetterspurnaden. Sidan har dei heldt konsertar mellom anna på Litteraturhuset i Bergen, på festivalen Låveleik på Unneland i Arna og seinare mellom anna for eit utselt Elvatun under Ulvik poesifestival, for Vossa Jazz sin Jolajazz og ikkje minst for ein fullsett kjellar på Tre Brør vinteren 2017.​ No gler dei seg til å komma attende til landets tøffaste kjellar.

ReHarvest består av Tor Schei Hellesnes (song og gitar), Alis Lund-Johansen (song), Rolf Tore Djønne (gitar, banjo, steel guitar), Terje Hjartnes (bass), Lars Magnus «Topho» Nordtveit (trommer og perkusjon) og Hanne Li (song og piano). Alle har tilknyting til Ulvik i Hardanger.

Konsertstart: 21.00
Billettpris: 150,-


Buskspel er ein ny konsertserie på Voss! Banda og artistane vil vere frå eit breitt utval av sjangrar innan pop, rock, americana mm. Det vil vere intime konsertar med nokre av dei beste artistane ein har på Vestlandet. Konsertane vil i hovudsak haldast på Tre Brør, ca ei gong i månaden (med litt sesongvariasjonar).

Buskspel er eit uttrykk mykje brukt innan folkemusikken, som handlar om uhøgtideleg og spontant spel utanom det ordinære konsertprogrammet. Det vil ikkje vere jam på Buskspel, men ein ynskjer på same vis å ha ei uhøgtideleg stemning, med nærleik mellom publikum og artistar, og ei overrasking eller to.

Kino
Tid
21:15 - 23:43
Pris, vaksen
140,-
Stad
Voss kulturhus
Sal
Digitalsal
Arrangør

When Alita awakens with no memory of who she is in a future world she does not recognize, she is taken in by Ido, a compassionate doctor who realizes that somewhere in this abandoned cyborg shell is the heart and soul of a young woman with an extraordinary past.

Partystemning på Inside Voss hele helgen.
FestBandet står for underholdningen fra kl.2000 helt frem til stengetid.

Ta med dansesko og god stemning for her blir det trøkk.